Д-р Лилјана Бабамова: Со „Мизуха“ четките за заби ќе заборавите на наслаги и кариес и ќе спречите крварење од непцата и парадентоза!


„Мизуха четките за заби со кварц, се со најнова технологија на влакна од природна керамика и оставаат силно чувство на чистота и ефект на полирани заби. Можат да се нарачаат онлан! Со нив наслагите полесно и побрзо се отстрануваат, а она што е интересно е дека е потребна помала количината на паста која треба да биде нанесена на работната површина на четката при четкањето.

 

 


 

Со секојдневна употреба на четките за заби Мизуха исчезнуваат забните наслаги, крварењето од непцата, се зголемува превенцијата за појава на гингивит и парадентоза. Чудото од четки за заби, јапонските „Мизуха“ се употребуваат без паста, само со вода, делуваат антибактериски, уникатни се и даваат долготрајно чувство на чисто. Гарантираат темелно и ефикасно отстранување на забните наслагите и забниот плак, дури и од најтешко достапните места. Поседуваат јонизирачко и антибактериско дејство, допринесуваат за редуцирање на бројот на бактерии во усната празнина како и на самата четка.

“Моќта на кварцот, негативните јони и инфраред ефектот, придонесуваат за беспрекорна нега, а пациентите кои користат ваков тип на четки, многу поретко имаат потреба од третмани на чистење на забен камен и наслаги”, вели Д-р Лилјана Бабамова од ПЗУ Бабамова, наш реномиран стоматолог кој прв во земјава воведе иновативен метод на воздушна абразија со која кариесот се отстранува на комплетно безболен начин, со млаз од воздух и прашак, а може да се користи и кај деца и кај возрасни.

“Нема болка, непријатен звук, вибрации и стрес. Методата е многу конфорна, третманот релаксирачки. Освен ваквите придобивки, оваа метода го штеди здравото забно ткиво од прекумерно одземање, а влијае и на квалитетот на финалните изработки. Се третираат лезии, од површни до најдлабоки, а се овозможува и третирање на повеќе заби во една сеанса и тоа без употреба на анестезија. Истовремено праксата потврдува дека пломбите изработени со оваа метода, траат двојно подолго“

Одењето на стоматолог веќе нема да се поврзува само со болка,  туку со здрави бели заби и  убава насмевка која позитивно делува на нашата самодоверба! Веќе немате основа за изговор! Tel: 02 244 4255