(ВИДЕО) Погледнете како изгледаше една од најголемите фабрики во Југославија – ФАП


Една од најголемите фабрики во поранешна Југославија беше фабриката за производство на камиони и автобуси, ФАП. Нивните камиони имаа разни намени и беа продавани низ цел свет.

 

 


 

 

FAP Osvajac Drumova – Dokumentarni film from shtex on Vimeo.