Бизнис и економија

Панче Гелевски: Реплек гради успешна приказна пресретнувајќи ги потребите на современиот човек

Панче Гелевски -Директор на продажба и  маркетинг, Член на Управен Одбор на Реплек АД Скоро една година сте дел од менаџерскиот тим на Реплек, тим кој најави промени и освежување во работењето на компанијата. Кажете […]

Бизнис и економија

Експериментите ја докажуваат разликата помеѓу уредите што го загреваат тутунот и цигарите

Интервју со Милан Поповиќ, научен комуникатор Милан Поповиќ е научен комуникатор, кој беше еден од говорниците на  неодамнешната конференција „ReThink the Status Quo“ во Белград, во организација на компанијата Филип Морис, која беше посветена на […]

Бизнис и економија

Магнус Линквидст: Како ќе ни изгледа животот и работата за 10 години? „Морате да бидете малку чудни и малку познати“

„Ќе биде добро, но и турбулентно“, вели Магнус Линквидст, познат футуролог, кој беше еден од говорниците на конференцијата ReThink the Status Quo во Белград. Линквидст открива како трендовите ќе влијаат на нашиот живот, општество и […]

Вести

Интервју со Деан Наумовски- Генерален директор на Ваилант Македонија: Нудиме квалитетен производ и квалитетна услуга, а кога тие две работи ќе се спојат успехот не може да изостане

Палетата на производи на Ваилант во изминатиот период беше присутна на Македонскиот пазар преку дистрибутивната мрежа која ги покриваше сите градови. Македонските фирми кои продаваат инсталатерска опрема имаа можност еден дел од нивниот простор да […]

Бизнис и економија

Интервју со Јасмина Чанева Лазовска – организатор на обуката за “Дизајн на облека во 3D”

Јасмина Чанева Лазовска повеќе од 20 години на различни нивоа и во различни функции е поврзана со модната индустрија. Неодамна нејзината компанија VM3D ја најави првата домашна обука за „Дизајн на облека во 3Д“ (http://fashion-freelancer.mk/ […]

Издвојуваме

Ексклузивно интервју со Симон Трпчески: МАКЕДОНИСИМО конечно ќе си дојде дома во Македонија, онаму каде што припаѓа во земјата за чиј народ е овој проект посветен

Не постои македонско срце што не ќе затупка по ритамот на некоја од мелодиите од МАКЕДОНИСИМО. Честитки од Опсервер и благодариме за прекрасното дело што му го подаривте на македонскиот народ. Како настана МАКЕДОНИСИМО? Што […]

Бизнис и економија

Интервју со Александар Попов, Гевгелиска дестилерија: На Гордион Амбер му прилега пеперушка

Поривот за создавање крафт-ракија е лична приказна, но и примена на мајсторлукот собиран низ годините. Ние имаме навистина добри производители, но ретко кој се охрабрува да создаде висококвалитетна крафт-ракија од ваков тип. Многу семејства кај […]

Бизнис и економија

Интервју со Татјана Tанева Новаковска, менаџер на Жито Пром – Гевгелија

Татјана Танева Новаковска: Важно е да се носат решителни и информирани одлуки кои ќе ги ублажат краткорочните нарушувања Инвестираме во производствено автоматизирање и диверсификација на портфолиото, што иако краткорочно го оптоваруваат работењето, долгорочно овозможуваат раст […]

Бизнис и економија

Интервју со Ирена Трајкова, Intermediate developer во Сеавус

Со малку труд, упорност и знаење, патот до успешен и квалитетен front-end девелопер е загарантиран Развојот на софтверот постојано поминува низ циклуси на промени и надградби, посебно на полето на Front-end програмирањето. Развојот на Front-end […]